• Hoe kan u ons contacteren ?

U kan ons contacteren door het contactformulier op onze site in te vullen, of door een mail te sturen naar info@give-a-gift.be.

  • Wat zijn onze levertermijnen?

De normale levertijd zit tussen de 1 en 5 werkdagen, dit kan door omstandigheden langer zijn, ( staking, weer, niet op voorraad , .....)

  • Hoe ontvang ik mijn pakket?

Onze producten worden verzonden met Bpost. U heeft de keuze tussen een aan huis levering, of uw pakket laten leveren in een ophaalpunt, dan kan u het op een voor u gepast moment gaan afhalen.

  • Hoeveel kost de verzending?

De prijs van de verzending is afhankelijk of u het aan huis laat leveren, of u het gaat ophalen in een ophaalpunt, ook het land van bestemming speelt een belangrijke rol.

Voor België kost een aan huis levering : 5.16 euro

Levering in een ophaalpunt kost : 3.80 euro.

Voor Nederland zijn de kosten voor een aan huis levering : 7.66 euro

Voor Frankrijk zijn de kosten voor een aan huis levering :  11.70 euro

  • Retourneren van producten:

Indien u niet tevreden bent van een product of u verandert van gedacht kan u in de eerste 14 kalender dagen volgend op de dag van ontvangst (track and trace als bewijs datum)het steeds retourneren,maar dit is wel op uw eigen kosten. Het product moet onbeschadigd en in de originele verpakking worden terug gestuurd. U vult hiervoor het contactformulier in op onze site, of u stuurt een mail naar info@give-a-gift.be.Vermeld steeds het nummer van de factuur, uw naam en voornaam, mailadres,telefoonnummer en uw iban rekening waarop u wenst teruggestort te worden. U heeft 21 kalenderdagen de tijd na de dag van ontvangst van de goederen om ons het product te retourneren. Van zodra wij het product in ontvangst hebben genomen, zal het bedrag van uw bestelling met vermindering van de leveringskosten op uw rekening worden gestort.

  • Wat als het product dat ik ontvangen heb beschadigd is ?

Wanneer u bij het uitpakken van uw pakket een beschadiging vaststelt, vragen wij u om ons zo snel mogelijk te contacteren via mail info@give-a-gift.be, of via het contactformulier op onze site. Vermeld steeds uw factuurnummer , naam, voornaam, mailadres en telefoon.

Wij zullen u dan een speciaal retour etiket opsturen via mail, zodanig dat u ons het pakket kosteloos kan terugsturen.

U heeft dan de keuze, of u vraagt ons de volledige terugbetaling van het artikel  of we sturen u een nieuw artikel op .

In geval dat u kiest voor een terugbetaling, gelieve dan ook uw iban rekeningnummer te vermelden in de mail.

  • Hebben jullie ook een fysieke winkel?

Neen, wij hebben enkel een webshop, het adres vermeld op de site is enkel de maatschappelijke zetel, hier is geen fysieke winkel gelegen.

  • Met welke middelen kan ik betalen?

U heeft meerdere keuzes te uwer beschikking.

U kan met bankcontact, creditkaart , paypal, of via een bankoverschrijving betalen

Alle transacties verlopen in euro.

  • Waarom moet ik een account aanmaken?

Wij vragen u om een account aan te maken, dit om er zeker van te zijn om over alle nodige informatie te beschikken die nodig is voor het behandelen van uw bestelling, en met het oog op een goede dienstverlening.

Uw persoonlijke gegevens zullen nooit aan derden worden doorgegeven, en zullen niet worden gebruikt voor reclamedoeleinden.